РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

У Научном клубу Регионалног центру настављамо активности са циклусом музичких радионица за децу

Почео је циклус музичких радионица за децу. Деца су се данас упоѕнала једним музичким инструментом, клавиром, слушали су На лепом плавом Дунаву, певала, бројалице-уз музику и бројалице развијамо мелодичност и ритам говора. Радионице се настављају, уторак и четвртак је термин од 10:00 – 12:00 часова. Деца и музика –неисцрпан извор маште и идеја.

Почео нови циклус радионица за децу у Научном клубу Регионалног центра Чачак

Почео нови циклус радионица за децу у Научном клубу Регионалног центра Чачак под слоганом ЗАРОНИМО РУКЕ У СВЕТ НАУКЕ. Радионице води Олга Дукић, наставник физике у ОШ"Вук Караџић". Учествовало је 15 деце различитих узраста.

Обележили смо НАЦИОНАЛНИ ДАН НАУКЕ! Велики дан у част великану НИКОЛИ ТЕСЛИ!

Дан науке, пригодним програмом обележили смо данас, 10. јула 2018.године у  Научном клубу Регионалног центра Чачак. Наставница физике, Олга Дукић, са својим сарадницима, ученицима осмог разреда ОШ „Вук Караџић“, као и ученици из ОШ „Филип Филиповић“, приредили су презентацију  и серију огледа посвећену Николи Тесли, најмлађим другарима  из ПУ "Моје детињсрво", ПУ „Гимназион“ и  дечјег центра „Чаробни свет“ из Чачка. Малишани  из предшколских установа били су део националног „Дана науке“ у Регионалном центру. Данас смо сви нешто ново научили и  кроз интерактивне радионице разоткривали  тајне Теслиних проналазака!

У Регионалном центру одржана трибина „Образовна истраживања у функцији развоја образовних политика Подтема: Eкстернo и национално тестирање ученика“

У Регионалном центру , 6. јула 2018. године, одржана трибина „Образовна истраживања у функцији развоја образовних политика Подтема: Eкстернo и национално тестирање ученика“.
Предавач је била  др Гордана Чапрић, заменик директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.  Трибини је присуствовало 50 наставника из Моравичког округа и сви су добили по 2 сата стручног усавршавања у установи.

ЧЛАНИЦЕ УДРУЖЕЊА "НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ" НА 7. МЕЂУНАРОДНОМ БИЗНИС САМИТУ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

УПЖ "Надежда Петровић" као модератори, панелисти и потписници споразума о заједничкој сарадњи на Бизнис Самиту у Врњачкој Бањи 30. 6.2018.г. Председница Удружења Весна Баур потписала се Споразум о сарадњи са још два Удружења ; УПЖ Визија из Крагујевца и УПЖ Илинка Илић из Краљева. Чланице су учествовале и на панел дискусијама "Како до успешног бизниса" и "Држава и мали бизнис" Панелисткиње из Чачка биле су Горица Станојевић и Весна Баур а модератор Панела 2 Горана Танасковић.
Још једно успешно презентовање Удружења и њених чланица, доказ да се све може када се хоће и мотивација осталим женама да покрену сопствени посао.

У Шапцу одржан састанак Мреже РЦ и ЦСУ Србије са Центром за промоцију науке

У шабачком Центру за стручно усавршавање, у просторијама Научног клуба, 27. и 28. јуна 2018. одржана је Седница Мреже, Регионалних центара, Центара за стручно усавршавање и Центра за промоцију науке.

Опширније: У Шапцу одржан састанак Мреже РЦ...

У Регионалном центру одржане Coca-Cola радионице-подршка младима

27, 28 и 29. јуна .2018 године,  Coca-Cola радионице-подршка младима био је посвећен темама као што су:  Вештина продаје, Пословна комуникација и Лични план.

Сви учесници су на крају радионица, које су биле у знаку доброг расположења и интерактивне комуникације, добили сертификат који издаје Coca-Cola HBC Србија а који ће им знатно олакшати процес проналажења посла.

Семинар Умеће одрастања - оснаживање наставника и васпитача за васпитни и превентивни рад са адолесцентима одржан у Регионалном центру

У Регионалном центру , 21, 22 и 23. јуна  2018. године одржан је семинар Умеће одрастања - оснаживање наставника и васпитача за васпитни и превентивни рад са адолесцентима. Семинар носи 20 бодова. Присуствовало је 15 наставника и васпитача из домова ученика основних и средњих школа.

У Чачку је успешно реализована обука веза и златовеза коју су подржали РАС, градска управа Чачка и НАЛЕД

У Регионалном центру Чачак  успешно је  реализована обука веза и златовеза коју су подржали РАС, градска управа Чачка и НАЛЕД. 3. јула 2018. у оквиру конференције “ Шампиони локалног развоја” коју је организовао НАЛЕД додељени сертификати за жене које су успесно завршиле обуке у техникама веза и златовеза и пустовања/ручног ваљања вуне. Обуке су реализоване уз подршку Развојне агенције Србије-РАС, градова Сремске Митровице, Чачка, Лознице, Лесковца и Шапца.

Активи основних и средњих школа Моравичког округа одржани у Регионалном центру

5. јуна 2018. године у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Чачку,одржан је Актив директора основних и средњих школа Mоравичког округа.

Теме актива за основне школе су биле: завршни испит, ПРМ обрасци и разно, док су теме за средње школе биле сличне: активности средњих школа око спровођења завршног испита, план уписа ученика у средње школе за школску 2018/19. годину, ПРМ обрасци и разно.
Активу су присуствовали директори свих школа из Моравичког округа.

facebook banner

Број прегледа чланака
847241