РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

Семинар „Дискриминација и механизми заштите од дискриминације“ одржан у Регионалном центру

У Регионалном центру 21. априла 2018. године, одржан је семинар „Дискриминација и механизми заштите од дискриминације“. Семинар се налази у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018. под редним бројем 99 (К4, П4), а подржава га  Мрежа РЦ и ЦСУ Србије. Присуствовало је 18 наставника.

Семинар „Тематски и интердисциплинарни приступ планирању наставе“ за ОШ „Ратко Митровић“

Семинар „Тематски и интердисциплинарни приступ планирању наставе“  одржан је  21. и 22. априла  2018. Семинар се налази у Каталогу програма сталног стручног усавршавања
наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018.  под редним бројем 454 (К2, П1), траје два дана и носи 16 бодова. Семинар је организован за 28 наставника из ОШ „Ратко Митровић“ из Чачка.

Учење у амбијенту је најпродуктивније на свету - за ОШ "Танаско Рајић" Чачак

У Регионалном центру  Чачак, 20. априла 2018. године, одржан  је семинар  „Учење у амбијенту је најпродуктивније на свету" за 25 наставника  ОШ " Танаско Рајић" ЧачакСеминар се налази у Каталогу  програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018. под редним бројем 466, компетенције: К2  и приоритети П1. Аутори и реализатори семинара су Санела Крстић, учитељ, ОШ "Сава Керковић", Љиг; Луција Тасић, наставник разредне наставе, ОШ "Драгољуб Илић", Драчић; Маријана Тешић, наставник енглеског језика, ОШ "Јелица Миловановић", Сопот; Лидија Виденовић, учитељ, ОШ "Јелица Миловановић", Сопот. Семинар носи 8 бодова стручног усавршавања.

Промоција књиге: „Мементо мори“

У Регионалном центру Чачак, 19. априла  2018. године одржана је промоција књиге „Мементо мори“. Учествовали су : Весна Бонџић, Радмила Весковић (новинарка), Ана Мишовић (Завод за јавно здравље у Чачку).

Мементо мори је књига која је настала на основу искустава стечених у раду са пацијентима у задњој фази болести, током готово три и по године (теренски, у сарадњи са Службом кућне неге и лечења за време начелнице Радмиле Новаковић, и у болничким условима радећи током годину и по у Јединици за палијативно збрињавање у Врњачкој бањи). Било је 20 учесника.

Предузетништво у основним школама

Горица Станојевић, дир. РЦ у Чачку 4. и 5. јуна 2018. године  боравиће на Округлом столу у Будимпешти на позив Министарства економије Мађарске.

Тема Округлог стола је Предузетништво у основним школама.

Детаљније...

Обука за наставнике информатике у основним школама, које спроводи Фондација Петља

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању је 15. априла 2018. године одржана друга  бесплатна обука за другу  групу наставника информатике у основним школама, које спроводи Фондација Петља. Обука је трајала  6 сати.
Сваки полазник који одслуша оба дана обуке, остварује право на 12 бодова стручног усавршавања.

Семинар „Акционо истраживање у функцији самовредновања рада образовно-васпитне установе“ одржан Бањи Врујци

У Бањи Врујци, 15. и 16. априла 2018. године одржан је семинар „Акционо истраживање у функцији самовредновања рада образовно-васпитне установе“. Семинару је присуствовало 20 учесника.

Семинар „ Индивидуализација – промишљеним корацима ка детету и породици“ одржан у Регионалном центру

У Регионалном центру  Чачак, 14. и 15. априла 2018. године, одржан семинар "Индивидуализација – промишљеним корацима ка детету и породици" за 30 васпитача ПУ "Радост" из Чачка. Семинар се налази у Каталог програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018. под редним бројем 564, компетенције: К3  и приоритети П1.Аутори и реализатори семинара су Јованка Богданов, самостални саветник за послове предшколског васпитања и образовања МПНТР, психолог у пензији; Љиљана Маролт. Семинар носи 16 бодова стручног усавршавања.

Састанак поводом почетка пројекта РАЗГОВОРИ О РОДИТЕЉСТВУ

14. априла  2018. у организацији РЦ у Чачку одржан је састанак поводом почетка пројекта РАЗГОВОРИ О РОДИТЕЉСТВУ. Пројекат се реализује уз подршку Града Чачка, градског савета родитеља, финансиран споственим приходима Регионалног центра. Део пројекта је замишљен кроз радионице и њих це водити и осмислити Марија Вуловиц, психолог ОС "Вука Караџиц", Катарина Дуњић Мандић, психолог у Гимназији, Гордана Поповић Божанић, педагог у Економској школи и Татјана Јаћимовиц, психолог у Техничкој школи. Други део се односи на реализацију трибина, предавања и саветовања за веће групе родитеља. Прве теме биће посвећене здравој исхрани, али и ненасилној комуникацији. У оквиру пројекта биће представљена и трибина "Љутити чивек - васпитни изазови родитеља", аутора Маријане Неговановић Обраодвић, која је планирана за крај априла. Прве радионице за родтеље планиране су 8. и 9.маја 2018, док је пријављивање родитеља за учешће у радионицама предвиђено до  29. априла 2018.

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Чачку, одржан је Интерни састанак 8 ОЦД које имплементирају Пасош компетенција у Србији

У просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Чачку, 13.04. одржан је Интерни састанак 8 ОЦД које имплементирају Пасош компетенција у Србији. Циљ састанка је био дефинисање модела умрежавања, израда базе података и акционог плана. Направљен је план учешћа на Регионалној конференцији саветника/саветница и организација које раде са Пасошем компетенција 19. и 20. јуна у Београду на тему: „Изазови у раду са осјетљивим категоријама: приступи, идеје, искуства“

Опширније: У  Регионалном центру за...

facebook banner

Број прегледа чланака
815704