РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

Стручно саветовање за професоре биологије основних и средњих школа Моравичког округа "Формативно оцењивање и педагошка документација наставника"

У четвртак, 22. фебруара 2018. у 18:00 часова у Регионалном центру одржано је стручно саветовање: „Формативно оцењивање  и педагошка документација наставника“. Циљ саветовања је унапређивање компетенција наставника за примену формативног оцењивања кроз вођење педагошке документације. Предавач је била Живадинка Јовановић Милићевић, саветник - спољни сарадник МПНТР, а присуствовало је око 40 наставника.

Свечано потписивање Уговора о реализацији пројекта израде експоната "Муаре eфекат" између Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању и Машинско саобраћајне школе Чачaк

У четвртак, 22. Фебруара 2018. године у 12 часова, свечано  је потписан Уговор  између Регионалног центра за професионални развој запослених у образовања и Машинско саобраћајне школе из Чачка. Уговор се односи на реализацију пројекта израде експоната "Муаре eфекат" који ће обогатити  понуду  Парка знања и свакако  допринети квалитетнијем учењу у овом простору. Машинско саобраћајна школа се јавила на Јавни позив Центра за промоцију науке, а  за израду експоната у парковима науке и знања који се налазе при 12 центара за стручно усавршавање у Србији. ЦПН је са 250 000,00 подржао Парк знања у Чачку, а од тога  182 448,00 динара  планирано је Машинско саобраћајној школи за израду експоната - Муаре ефекат.

Опширније: Свечано потписивање Уговора о...

Семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 2“ одржан у ОШ „Арсеније Лома“

У организацији Регионалног центра Чачак, у ОШ „Арсенија Лома“  Рудник,  9.  фебруара 2018. године одржан семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 2“ . Присуствовало је 30 наставника ове школе.

Семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 1“ одржан по трећи пут за наставнике Моравичког округа

У Регионалном центру Чачак, по трећи пут  организован је семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 1“. Наставници су време током распуста искористили за  стручно усавршавање.  Семинар је одржан 7. и 8. фебруара 2018. Присуствовало је 30 наставника.

У организацији Регионалног центра Чачак семинар "Организација и реализација интегративне наставе у амбијенталним учионицама" одржан у Нишу

У организацији Регионалног центра Чачак, у Нишу је 6. фебруара 2018. године одржан семинар "Организација и реализација интегративне наставе у амбијенталним уцуоницама". Семинар је одржан у ОШ „Ратко Вукићевић“. Аутор семинара је Жељане Радојичић Лукић, а  реалиyовале су га Катарина Чарапић и Горица Станојевић. Било је 30 учесника.

Радно и током распуста

У Регионалном центру Чачак, 5. и 6. фебруара 2018. године одржан је семинар „Самовредновање у функцији развоја школа/установа“. Због великог интересовања одржан је трећи пут. Семинар подржава Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Београд, у Каталогу се налази под редним бројем 448, компетенцијa: K2,  приоритети: 2. Траје два дана и носи 16 бодова. Било је 30 учесника.

У ОШ „Др Драгиша Мишовић“ одржан семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 1“

У организацији Регионалног центра Чачак, у ОШ „Др Драгиша Мишовић“  Чачак,  5. и 6.  фебруара 2018. године одржан семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 1“ . Присуствовало је 30 наставника ове школе.

Стручно усавршавање за запослене у Гимназији Чачак

5. и 6. фебруара  2018. године, одржан је семинар „Тематски и интердисциплинарни приступ планирању наставе“. Семинар се налази у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018.  под редним бројем 454 (К2, П1), траје два дана и носи 16 бодова. Реализатори програма су Љиљана  Новковић и Саша Гламочак. Семинар је организован за наставнике  чачанске Гимназије. Било је присутно 27 наставника.

У организацији Регионалног центра Чачак у ЦСУ Крушевац реализован семинар : „Геометријска тела у пројекцијама - од креде до клауда“

У Центру за стручно усавршавање Крушевац 2. фебруара 2018. године реализован је семинар: „Геометријска тела у пројекцијама - од креде до клауда“ са циљем оспособљавања, унапређивања и развијања стручних знања и вештина наставника за цртање ортогоналних пројекција тела коришћењем савремених метода:
• Креирање ППТ предавања, задатака и квиза знања;
• Пласирање материјала на клауд у циљу помоћи ученицима;
Теме програма биле су:
• Разлика традиционалне и савремене наставе из области цртања пројекција геометријских тела;
• Израда сопствене ППТ и слање на клауд;
• Симулација улоге ученика;
• Израда конкретног задатка и квиза знања, слање на клауд, преглед добијених ученичких решења и слање повратних информација ученику
Семинар је реализован у складу са плановима сталног стручног усавршавања запослених у Политехничкој школи "Милутин Миланковић". Аутори и реализатори били су: Драган Пантовић и Зоран Богдановић.

У Регионалном центру одржан семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 1“

У Регионалном центру, 1. и 2. фебруара 2018. године одржан је семинар „Школско оцењивање у основној и средњој школи 1“, за наставнике из Моравичког округа. Семинар подржава Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Београд, у Каталогу се налази под редним бројем 475, компетенцијa: K2,  приоритети: П2. Траје два дана и носи 16 бодова. Семинар су реализовале Катарина Дуњић Мандић, школски психолог, Гимназија, Чачак; Татјана Јаћимовић, школски психолог, Техничка школа, Чачак. Било је 30 учесника.

facebook banner

Број прегледа чланака
797339