РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

Семинар „Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид” одржан у Горњем Милановцу

У ПУ „Сунце“,  4. новембра  2018. године одржан је семинар, „Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид”, који се налази у новом Каталогу програма стручног усавршавања за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину, под редним бројем 754, област предшколско васпитање и образовање. Семинар су водиле Невена Милановић Царевић, струковни васпитач, ПУ „Сунце“; Сандра Остојић, мастер васпитач, докторант ФПНЈ, ПУ „Сунце“ и Снежана Остојић , медицинска сестра васпитач, ПУ „Сунце“. Учествовало је 30 васпитача.

Семинар „Даровито дете у вртићу – препознавање и подстицање даровитости деце предшколског узраста“ одржан у Регионалном центру

У Регионалном центру, 4. новембра 2018. године одржан је семинар, „ Даровито дете у вртићу – препознавање и подстицање даровитости деце предшколског узраста”, који се налази у новом Каталогу програма стручног усавршавања за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину, под редним бројем 700, област предшколско васпитање и образовање. Учествовало је 30 васпитача из ПУ „Моје детињство“.

Семинар „Корелација интерактивне табле и софтвера за презентацију 3Д модела“ одржан у Слатини

У  ОШ "Бранислав Петровић" Слатина, 3. новембра 2018. године одржан је семинар „Корелација интерактивне табле и софтвера за презентацију 3Д модела“. Семинару је присуствовало 30 наставника.

Састанак директора Мреже РЦ/ЦСУ Србије одржан у ЦСУ Крушевац

Тема састанка била је организација предстојеће конференције у Врњачкој Бањи, под називом: "Актуелности у образовном систему Републике Србије" која је планирана да се одржи од 13 до 15.11.2018. године.Састанку је присуствовала, Горица Станојевић, директорка РЦ Чачак.

Семинар „Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид” одржан у ЦСУ Крушевац

У  ЦСУ Крушевац“,  27. октобра  2018. године одржан је семинар, „Израда дидактичких средстава и играчака за подстицање сензомоторног развоја деце предшколског узраста” – Примери добре праксе „Сензомоторни зид”, који се налази у новом Каталогу програма стручног усавршавања за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину, под редним бројем 754, област предшколско васпитање и образовање. Семинар су водиле Невена Милановић Царевић, струковни васпитач, ПУ „Сунце“; Сандра Остојић, мастер васпитач, докторант ФПНЈ, ПУ „Сунце“,  Снежана Остојић , медицинска сестра васпитач, ПУ „Сунце“ и Светлана Рашић, медицинска сестра васпитач, ПУ „Сунце“. Учествовало је 29 васпитача.

У Регионалном центру одржан семинар "Да у школи другарство не боли – програм превенције вршњачког насиља"

У Регионалном центру Чачак 20. октобра  2018. године, одржан је семинар "Да у школи другарство не боли – програм превенције вршњачког насиља". Семинар се налази под редним бројем 20  у Каталогу програма, а аутори су Сања Живковић, дефектолог – дипл. спец. педагог, Завод за васпитање омладине Ниш; Анка Ивановић, професор разредне наставе, Центар за стручно усавршавање у образовању ; Лидија Крстић Стојичић, магистар дидактичко-методичких наука, Центар за стручно усавршавање у образовању . Семинару је присуствоало 30 наставника.

Радионице у оквиру пројекта „Шта знаш о првом комшији?“

У Научном клубу Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Чачак, 20. октобра одржане су  радионице у оквиру пројекта „Шта знаш о првом комшији?“ који је подржан од стране Центра за промоцију науке Београд.
Радионице је похађало 40 ученика ОШ „Вук Караџић“ у пратњи професора Живадинке Милићевић и Ивана Рвовића. Кроз низ активности деца су учила о реалном односу планета и растојањима у Сунчевом систему, као и о настанку кратера на Месецу.
У наставку вечери, од 18:00 до 20:00 часова организовано је посматрање нашег првог свемирског комшије телескопом. Упркос повременим облацима, Месец ја са великом пажњом посматрало око 120 Чачана свих узраста, уз разговор о Месечевим менама, настанку кратера и принципима рада телескопа.
Аутори и реализатори пројекта „Шта знаш о првом комшији?“ су др Јелена Радовановић и Владан Младеновић, наставници физике из Ужица и Алексинца.

Учешће Регионалног центра Чачак на 63. Међународном сајму књига

И ове године Регионални центар Чачак био је гост Центра за промоцију науке на 63. Међународном сајму књига.
На њиховом штанду имали смо прилику да представимо програме стручног усавршавања Регионалног центра,као и  пројекте Научног клуба Чачак.

Поред тога Регионални центар Чачак имао је ове године године заједнички штанд са Машинско Саобраћајном школом Чачак, на Сајму књига и учила, где је Регионални центар представљала директорка Горица Станојевић у периоду од 24. до 28. октобра 2018 Учешће и свој допринос својим присуством на Сајму дао је цео колектив Регионалног центра Чачак.

У Регионалном центру за професионални развој запослених одржана је презентација јавног рада “Мапирање потреба деце и младих са проблемима у понашању”

Центар за социјални рад града Чачка у сарaдњи са Националном службом за запошљавање и Локалном самоуправом, спровео је јавни рад под називом “Мапирање потреба деце и младих са проблемима у понашању”.  16.октобра са почетком у 12 часова у Регионалном центру за професионални развој запослених одржана је презентација јавног рада. Присуствовало је 60 учесника.

facebook banner

Број прегледа чланака
890821