РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

У Предшколској установи "Сунце" у Горњем Милановцу отворен Огледно истраживачки центар

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId580b0fe536
У Предшколској установи "Сунце" у Горњем Милановцу је 13. 11. 2017. године отворен Огледно истраживачки центар. Регионални центар из Чачка, представљала је Горица Станојевић, директор.
Огледно истраживачки центар је опремљен простор уз помоћ родитеља, васпитача, деце и служиће за бројне огледе, пројекте, радионице. Центар  је већ од првог дана оправдао своју улогу угостивши не смо најмлађе, већ и оне старије који су заједно са децом уживали.
Деца су заједно са васпитачима активно учествовала у извођењу огледа из различитих области, хемије, биологије, физике, математике, а све примерено њиховом узрасту. Деца су активно учествовала у прављењу лаве која излази из вулкана, бојила лакмус папир, мешала боје, посматрала инсекте кроз лупу, правила водопаде  од различитих боја, учила како се фарбају јаја, правила балоне од пене, учила прва знања из електрицитета и магнетизма итд..
У наредном периоду ћемо договарати формирање издвојено одељење Научног клуба РЦ из Чачка у Горњем Милановцу. Створени су услови, обзиром да је Центар за промоцију науке спреман да финансијски подржи.

У Регионалном центру Чачак одржана обука „Обавезе органа старатељства – центара за социјални рад у примени закона о спречавању насиља у породици“

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId4a93fc7440
 У организацији удружења Реформатор, 10. новембра 2017. године у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању одржана је обука за запослене у области социјалне заштите, директоре, стручне раднике и сараднике, као и за чланове Интерног тима за заштиту од насиља. Обуци под називом  „Обавезе органа старатељства – центара за социјални рад у примени закона о спречавању насиља у породици“ присуствовало је 60 учесника.

Предавање за запослене у центрима за сосијални рад под називом „Унапређење стручног рада са децом и младима у центрима за социјални рад“

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIde3b1d21401
У  Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, 10. новембра 2017. године,  одржана је обука за запослене у центрима за социјални рад.  Обуци под називом  „Унапређење стручног рада са децом и младима у центрима за социјални рад“. Предавач је била Весна Трбовић, дипл. социјални радник, породични психотерапеут. Присуствовало је 30 учесника.

У организацији Удружења васпитача одржан семинар „Професионална комуникација и вештине комуницирања у отклањању социјалних конфликата“ у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId6a8f896c8b
У Регионалном центру, 4. и 5. као и 11. и 12. новембра 2017. године одржан је семинар „Професионална комуникација и вештине комуницирања у отклањању социјалних конфликата“ . Семинар је  организовало  Удружење васпитача. Учествовало је 30 васпитача.

Како постати успешан предузетник

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId09228c2689
Четвртак 2. 11. и петак 3. 11. 2017. у Регионалном центру за професионални развој запослених у Чачку били су резервисани за  дводневно бесплатно предавање у изведби мр Дијане Царић.
 У четвртак је одржано предавање на тему „Како успешно преговарати“, где је дефинисано шта је преговарање пре свега, како изградити добре односе у моделу преговарања, шта су кључни концепти доброг преговарања.
Мр Дијана Царић је са групом у петак обрадила тему „Продаја“, која укључује основне принципе, правила и тајне успешне продаје.
Кроз два дана, обуку је  успешно прошло мноштво предавача из средњих стручних школа, али је похвално да је предавање било посећено и од стране ученика средњих  школа.

Семинар "Савремене школске библиотеке у Мрежи библиотека Србије и стручни библиотечки послови" одржан у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdf069544fc2

У РЦ Чачак матична служба Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ започела је 2. 11. 2017. јесењи циклус групних обука за школске библиотекаре семинаром "Савремене школске библиотеке у Мрежи библиотека Србије и стручни библиотечки послови", у трајању од пет сати.

Матична служба је  организовала семинар на тему физичке и стручне обраде публикација, ревизије књижног фонда и достављања валидних статистичких података, којима се ажурира електронска база Мрежа библиотека Србије. Тема скупа такође је била комуникација руководстава школа и школских библиотекара са Матичном библиотеком, у циљу што ажурнијег спровођења предложених мера за унапређење рада и побољшања положаја библиотекара унутар школских колектива.

Опширније: Семинар "Савремене школске...

Регионални центар Чачак на 62. Међународном београдском сајму књига

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId2ab0fcb3f9
  У петак 29. октобра 2017. године, тим Регионалног центра у Чачку узео је учешће на Међународном београдском  сајму  књига. Штанд кроз који смо промовисали Парк знања, акредитоване семинаре за школску 2017/2018. налазио се у оквиру Центра за промоцију науке.
            Колеге из различитих градова Србије су били разговорљиви када је у питању амбијентална настава коју препознају кроз паркове знања који се отварају или планирају отварање у свим већим градовима широм земље. Такође, програми за стручно усавршавање које нуди РЦ у Чачку су били примамљиви за наставнике, те су најавили будућу сарадњу.
            Иако се примећује мањи број посетилаца, штандови су нудили велики избор стручне литературе, класике светске и српске књижевности, али нису заборавили ни најмлађе.
            Тим РЦ у Чачку, који је представио Регионални центар на 62. Међународном београдском сајму књига, чинили су директор Горица Станојевић и стручне сараднице Бранка Сранисављевић и Ана Ђеровић.

Семинар КОПИ програм једнаки у свему (корективно превентивне игре) одржан у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId642d6ab259
У организацији Регионалног центра Чачак , 21. октобра  2017. године, одржан је семинар “КОПИ програм једнаки у свему (корективно превентивне игре) “. Семинар се налази у Каталогу програма сталног стручног усавршавања, наставника, васпитача и стручних сарадника под редним бројем 530 и носи 8 бодова. Семинару је присуствоало 30 васпитача из  ПУ „Моје детињство“.

Одржан још један семинар „Креативна употреба уџбеника у настави страног језика“

View the embedded image gallery online at:
https://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId3f20b79e95
У Регионалном центру  21. октобра 2017. године одржан је семинар „Креативна употреба уџбеника у настави страног језика“, који се налази под редним бројем 734 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018., компетенције К1 и приоритет 3. Због великог интересовања семинар ће бити организован још у једном  термину. Присуствовало је 26 наставника.

Презентација концепта Age of Medis

У петак, 20. октобра 2017. године у Регионалном центру Чачак одржана је презентација о образовном систему и концепту Age of Medis, јединственом у домену образовних информационих и комуникационих технологија (IKT).
Предавачи, допломирани инжењер Љубомир Адамов и професор физике Јовица Милисављевић, демонстрирали су примену MEDIS система, који се односио на природне науке. У оквиру презентације, спроведени су и огледи из хемије, биологије, екологије и физике.
Презентацији су присуствовали директори, стручни сарадници и професори природних наука школа Моравичког округа који су бројили дванаест чланова.

facebook banner

Број прегледа чланака
772250