REGIONALNI CENTAR ČAČAK

REGIONALNI CENTAR ZA PROFESIONALNI RAZVOJ ZAPOSLENIH U OBRAZOVANJU - ČAČAK, SRBIJA

Pozitivno vaspitanje - pozitivna disciplina u vrtiću

У РЦ у Чачку је протеклог викенда, 17. и 18. марта 2018. године, одржан семинар "Позитивно васпитање - позитивна дисциплина у вртићу" за 30 васпитача ПУ "Моје детињство" из Чачка.

Аутори и реализатори семинара су Жана Ердељан, стручни сарадник -психолог, Дијана Радојковић, стручни сарадник-педагог и Ивана Мушкиња, социолог.

Семинару је присуствовало 30 васпитача који су унапредили своје компетенције из области позитивне дисциплине, као и развијање умећа социјалних вештина, сарадњи, толеранцији на различитост и др. Семинар носи 20 бодова стручног усавршавања.

Opširnije: Pozitivno vaspitanje - pozitivna...

Igralica-pričalica/aktivnosti za poboljšanje govornog statusa dece

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, 17. i 18. marta 2018. godine održan je seminar "Igralica-pričalica/aktivnosti za poboljšanje govornog statusa dece".

Autor seminara, koja je ujedno i realizator je Jasna Vukliš, defektolog-logoped. Pored nje, realizatori seminara su Biljana Kojović, psiholog i Ana Kojić, saradnik-pedagog. Seminaru je prisustvovalo 21 vaspitač PU "Gimnazion",  8 vaspitača PU "Moje detinjstvo" i 1 stručni saradnik "PU "Radost".

Seminar je organizovala Predškolska ustanova "Gimnazion" iz Čačka.

Opširnije: Igralica-pričalica/aktivnosti za...

Školsko ocenjivanje u osnovnoj i srednjoj školi 2

U organizaciji Regionalnog centra u Čačku, 17. marta 2018. godine, održan je seminar "Školsko ocenjivanje u osnovnoj i srednjoj školi 2". Seminar traje jedan dan, a podržava ga Zavod za vrednovanje kvaliteta rada vaspitnoobrazovnih ustanova.

Realizatori seminara su Katarina Dunjić Mandić i Tatjana Jaćimović.

Seminaru je prisustvovalo 9 nastavnika iz Medicinske škole, 12 nastavnika iz Gimnazije, iz OŠ "V.P.Dis" iz Zablaća bilo je prisutno 3 nastavnika i iz Tehničke škole iz Čačka prisustvovalo je 8 nastavnika.

Opširnije: Školsko ocenjivanje u osnovnoj i...

Organizacija i realizacija integrativne nastave u ambijentalnim učionicama

U Kragujevcu je u subotu, 17. marta 2018. godine u Osnovnoj školi "Dragiša Mihailović" održan seminar "Organizacija i realizacija integrativne nastave u ambijentalnim učionicama" koji podržava Regionalni centar u Čačku.

Autor seminara je Željana Radojičić Lukić, učiteljica iz Banje Vrujci koja je ove godine zvanično proglašena za najboljih 50 nastavnika u svetu.

Realizatori seminara su Gorica Stanojević, Olivera Petrović, Katarina Čarapić i Snežana Pavlović. Seminaru je prisustvovalo 30 nastavnika iz OŠ "Dragiša Mihailović" koji već integrativnu nastavu primenjuju u svom radu i koji su neke aktivnosti već realizovali u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Opširnije: Organizacija i realizacija...

Mejkers Spejs

U okviru Naučnog kluba Centra za promociju nauke u Beogradu, 13. marta 2018. godine otvoren je Mejkers Spejs.

To je laboratorija, zanatska radionica, prostor u koji mogu doći svi zainteresovani i raditi svoje kreacije. Oni koji su zainteresovani, imaće svoje članske kartice, koje su besplatne i one su im jedina ulaznica u prostor Mejkers Spejsa.

Ovaj prostor svečano je otvorio ministar prosvete, Mladen Šarčević, a prisutnima su se obratili pored ministra, Andrija Mladenović ispred grada Beograda, predstavnika NISa koji je i finansirao uređenje prostora, kao i direktor dr Jovan Trifunović. Program je vodila, a ujedno i ceo projekat dr Tanja Adnađević. 

Direktori svih 12 regionalnih centara iz Srbije prisustvovali su ovom događaju. Regionalni centar u Čačku predstavljala je direktorka, Gorica Stanojević.

Opširnije: Mejkers Spejs

Njutnovi zakoni svuda oko nas

U Naučnom klubu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovnju, je u ponedeljak, 12. marta 2018.godine, realizovan projekat "Njutnovi zakoni svuda oko nas".

Projekat je finansijski podržan sredstvima Centra za promociju nauke, a organizaciono i medijski za to je zadužen Naučni klub Regionalnog centra.

Autori i realizatori projekta su Olga Dukić, profesor fizike, Dalibor Rajković, profesor fizike i Milena Živković, student fizike.

Opširnije: Njutnovi zakoni svuda oko nas

Obuka za nastavu Građanskog vaspitanja

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, u nedelju, 11. marta 2018. godine održan je seminar "Obuka za nastavu Građanskog vaspitanja" autora i realizatora Marije Vulović i Zorice Dimitrijević.

Na seminaru je bilo prisutno 18 nastavnika iz Ivanjice, Kladova, Vrnjačke banje, Čačka, Beograda, Kraljeva. Učesnici su imali priliku da čuju najznačajnije ciljeve i aktivnosti vezane za nastavu Građanskog vaspitanja, kao i modele priprema i planova rada za realizaciju časova.

Opširnije: Obuka za nastavu Građanskog...

„U borbi protiv nasilja učestvujemo svi – roditelji i mi“

U OŠ „Akademik Milenko Šušić“ u Guči 3. marta održan je seminar „U borbi protiv nasilja učestvujemo svi – roditelji i mi“.

Polaznici su razmenjivali iskustva i zajednički donosili zaključke o potrebi dvosmerne komunikacije škole i porodice i partnerskih odnosa pogotovo kada je u pitanju prevencija nasilja.

Analizirali su društveni kontekst u kome obitava današnja škola, bavili su se prepoznavanjem nasilja i procedurama u vezi sa njim, efikasnom i efektnom saradnjom sa porodicom... Atmosfera radna i veliki broj praktičnih ideja za prevenciju nasilja i unapređivanje saradnje sa roditeljima što su za Natašu Turuntaš i Marinu Pavlović, autorke i realizatorke seminara, prioritetni ciljevi ovog programa obuke.

facebook banner

Broj pregleda
795135