REGIONALNI CENTAR ČAČAK

REGIONALNI CENTAR ZA PROFESIONALNI RAZVOJ ZAPOSLENIH U OBRAZOVANJU - ČAČAK, SRBIJA

banner naucni klub

Projekat „Raskovnik – raskuj svoje znanje”

Projekat „Raskovnik – raskuj svoje znanje”, koji finansira Centar za promociju nauke iz Beograda, a podržava Reginalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, namenjen je svim zainteresovanim učenicima od sedmog razreda osnovne škole do završnog razreda srednje škole, bez obzira na školska postignuća. Deset radionica ovog projekta biće realizovano vikendom, počevši od 7. oktobra, kada je upis polaznika u 10 časova, do kraja decembra 2017. godine, u okviru aktivnosti Naučnog kluba Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Jedna radionica traje dva školska časa. Na ovim radionicama će učenici, igrolikom nastavom i učenjem putem otkrića, u ulogama lektora, voditelja, glumaca i drugih profesija, primenjivati osnovna znanja o jeziku na primerima iz svog okruženja i savremenim didaktičkim materijalima. Pohađanje ovog programa za mlade je besplatno. Voditelj radionica je prof. Danijela Kovačević Mikić.

Počela realizacija projekta Eratostenov eksperiment

Počela realizacija projekta Eratostenov eksperimentU subotu i nedelju, 18. i 19. marta, u Ovčar Banji je počela realizacija projekta Eratostenov eksperiment, u koji je učestvovalo 14 učenika 7. i 8. razreda iz 7 osnovnih škola grada Čačka pod vođstvom autora projekta Snežane Tošović, prof.matematike i Ivana Rvović, prof.geografije.
Učenici su nakon realizovanih planiranih radionica u ambijentalnoj učionici planinarskog društva „Kablar“ i prostorijama rerstorana „Dom“ bili obučeni da sami vode eksperiment u svojim školama.

Opširnije: Počela realizacija projekta...

Projekat „Sunčev sat kroz istoriju“ u Naučnom klubu

suncev sat

Projekat „Sunčev sat kroz istoriju“ podržan od strane Centra za promociju nauke, sproveden je u Naučnom klubu, u prostorijama RC Čačak, 8. 10. 2016. godine.

Prvoj radionici u okviru projekta, čiji su autori Olga Dukić, prof.fizike i Snežana Tošović, prof.matematike, u saradnji sa Irenom Milikić, prof.geografije, prisustvovalo je 20 učenika iz pet osnovnih škola sa teritorije opštine Čačka.

Opširnije: Projekat „Sunčev sat kroz...

U Naučnom klubu Čačak održano okružno takmičenje iz matematike

18337353 1175811179231111 1985365255 nU Naučnom klubu Čačak, 28. aprila 2017. realizovano je okružno takmičenje iz matematike u organizaciji udruženja Mladi matematičar http://www.mladimatematicar.org/sr/. Ponosni smo što je pobedila škola našeg grada OŠ „Dr. Dragiša Mišović“ koja će predstavljati naš grad u Vrnjačkoj Banji na republičkom takmičenju u okviru manifestacije „Most matematike“.

Opširnije: U Naučnom klubu Čačak održano...

facebook banner

Broj pregleda
775571