РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

У Регионалном центру одржано предавање: Улога стручног сарадника пре и након спољашњег вредновања"

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId737228f3f1
У Регионалном центру, 18. маја 2017. године,  одржано је предавање: "Улога стручног сарадника пре и након спољашњег вредновања". Предавање је одржала Драгана Оцокољић, самостални просветни саветник Школске управе Крагујевац. Било је 40 учесника.

У Региналном центру одржан семинар „Обука за наставу Грађанског васпитања“

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIde64ba00c15
У Региналном центру , у недељу 14. маја 2017. године  одржан је семинар  - Обука за наставу Грађанског васпитања.  Семинару је присуствовало 16 учесника.

Активности у оквиру пројекта „Парк знања - наука у природи“ у оквиру програма “ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО” компаније НИС

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId1cf44ae979
Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, који је заједно са Техничком школом у Чачку покренуо пројекат „Парк знања – наука у природи“  обогатио је понуду експоната захваљујући средствима НИС-а у износу од 700 000,00 динара. Захваљујући средствима НИС-а, постављене су „Кућице знања“, намењене за ученике предшколског узраста, као и узраста од првог до четвртог разреда. Постављене су четири кућице  са различитим садржајима, како из математике, тако и света око нас и српског језика.Планирано је да се ученицима на један занимљив начин представе бројеви, врсте бројева, десетице, стотине, врсте биљака, врсте речи, врсте реченица и други наставни садржаји.
За старије узрасте, посебно ученике техничких школа, тј. грађевинских струка, биће представљене различите врсте материјала, макете, рељефи и др.
Тренутно је активно сечење сувих грана, како би обезбедили максималну безбедност свих посетилаца.
Посете  „Парку знања“  су отворене од 15. априла,  сваким радним даном и викендом,  у периоду од 8  до 20 часова. Организоване посете групе деце и наставника морају се најавити на број 032320-100, како би се избегле евентуалне гужве и припремиле радионице са децом.

Угледни часови српског језика – размена искустава

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId380f8a3891
У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Чачак, 3. маја 2017.  године одржана је угледна активност чланова Подружнице Друштва за српски језик и књижевност за Моравички округ под називом „Угледни часови српског језика – размена искустава”. Активност су иницирале и организовале  проф. Наташа Турунташ, запослена у ОШ „Танаско Рајић" у Чачку (педагошки саветник), и проф. Сања Перовановић, запослена у Медицинској школи у Чачку.

Оне су припремиле и детаљан извештај о овом облику стручног усавршавања (у надлежности установе, активност иницирања и учествовања у подизању квалитета педагошке праксе на окружном нивоу)  који можете да преузмете овде...

 

У Регионалном центру представљен пројекат „Праве вештине по мери послодаваца“

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdbe822e6b98
У Регионалном центру, 26. априла 2017. године,  одржан уводни састанак са социјалним партнерима и представљен пројекат „Праве вештине по мери послодаваца“. Носилац пројекта је Развојни бизнис центар Крагујевац, а партнер у Чачку је Техничка школа. Главна активност у Чачку је успостављање дијалога школе и привреде у ИКТ сектору, као и пилотирање програма летње праксе. Било је око 30 учесника.

У Регионалном центру у Чачку одржана трибина “Примена Закона о употреби знаковног језика у локалној самоуправи“

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId6939725995
У Регионалном центру у Чачку, 25. априла 2017. године одржана трибина “Примена Закона о употреби знаковног језика у локалној самоуправи“. Било је 30 учесника.

Семинар „Вредновање у физичком васпитању – модели оцењивања“ одржан у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdcc31ce104b
У Регионалном центру  23. априла  2017. одржан семинар „Вредновање у физичком васпитању – модели оцењивања“ за наставнике  физичке културе из Моравичког округа. Учествовало је 23 наставника.

Семинар „Умеће одрастања – оснаживање наставника и васпитача за васпитни и превентивни рад са адолесцентима“ одржан у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdb7b2cb57cb
У Регионалном центру  21. 22. и 23. априла  2017. одржан семинар „ Умеће одрастања – оснаживање наставника и васпитача за васпитни и превентивни рад са адолесцентима" за наставнике из Моравичког округа. Учествовало је 22 наставника.

У Регионалном центру одржан семинар „Аутизам, да знам шта да радим“

View the embedded image gallery online at:
http://www.rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIda8cb6647d7
 Протеклог викенда 8.и 9. априла 2017. одржан је семинар „Аутизам, да знам шта да радим“ за наставнике из ОШ „Милица Павловић“. Семинар је одржан за две групе наставника. Присуствовало је по 20 наставника.

facebook banner

Број прегледа чланака
686512